Vanaf 8 Januari is de Savannah DataBase eindelijk de lucht in gegaan!

Wij gebruikte al een langere tijd de Devon Rex DataBase van Pawpeds en doordat wij hier gebruik van maakte wilde wij dit ontzettend graag ook voor onze Savannahs gebruiken. Na contact te leggen met de eigenaren van Pawpeds hebben wij met behulp van 2 andere Savannah fokkers de start gemaakt om de Savannah DataBase op te zetten. Het was heel veel werk maar oh zo leuk om te doen! Vanaf heden is het dus mogelijk om je stambomen online aan de Savannah DataBase toe te laten voegen zodat je zelf als fokker hier ook gebruik van kan maken. Dit is geheel gratis.

Je kunt met behulp van PawPeds 10 generaties terug in de stamboom kijken van jou katten, iets wat je natuurlijk met een normaal stamboom niet kan. Daarnaast kun je ook testparingen maken om te zien of de combinatie die je wilt maken ook een verantwoorde keuze is qua inteelt gehalte. Ook kun je doormiddel van een testparing te maken de stamboom van je nog aankomende of net geboren kittens laten zien aan potentiële kopers zonder dat je het stamboom zelf al in handen hebt. Hierdoor hoef je dus geen kopieën meer op te sturen aan mensen die je eigelijk niet kent.

Mocht je interesse hebben of informatie hierover willen ontvangen dan kun je ons een e-mail versturen via het contact formulier van onze website. Ook op de website van PawPeds zelf is informatie te vinden over wie de stambomen voor jou kan inschrijven in Papweds.

Wij zijn ontzettend blij dat wij hierbij mogen helpen, en we hopen dat veel mensen hier gebruik van zullen maken. Zo kunnen we de Savannahs met zijn allen zo gezond mogelijk houden.