Informatie over een kitten bij Cattery D-Tails vandaan

Wij hebben een een druk maar daardoor ook super gezellig gezin met 3 kinderen, onze katten en een hond. De kittens groeien bij ons in de huiskamer op tussen de kinderen en wennen zo aan alle voorkomende huishoudelijke geluiden en vele knuffels van de kinderen waardoor ze super goed gesocialiseerd verhuizen naar hun nieuwe eigenaren.

Al onze katten zijn zo nodig via echo getest op HCM en PKD en ook nog eens DNA getest op erfelijke afwijkingen en hiervan vrij bevonden voordat ze ingezet worden in de cattery. Ook gaan onze katten periodiek langs de dierenarts voor een gezondheidscheck en de FIV en FeLV test die daarbij hoort, ook word er bij onze katten jaarlijks een MycoPCR test afgenomen iets wat wij heel erg belangrijk vinden.
De kittens worden minimaal 2x door onze dierenarts onderzocht, hij luistert naar het hartje, kijkt in het bekje, voelt aan de knieën of alles goed ontwikkeld is, bekijkt bij katertjes of beide balletjes ingedaald zijn, natuurlijk worden zij ook gewogen om te zien of ze goed op gewicht zijn en nog andere onderzoeken die belangrijk zijn om uit te sluiten dat het kitten gezond is wanneer het vertrekt.

Wij werken met een koopcontract en wij vragen een aanbetaling bij het reserveren van een kitten zodat beide partijen duidelijkheid hebben wanneer er een kitten gereserveerd wordt, hierin worden alle punten zoals garantie met elkaar besproken en vast gelegd.

Zodra je een kitten hebt uitgekozen en gereserveerd kun je bij ons meerdere keren langskomen om te kijken hoe jou kitten opgroeit voordat hij of zij uit eindelijk mag verhuizen.

De kittens mogen verhuizen wanneer zij 13 weken oud zijn, de uiteindelijke ophaal datum word afgesproken wanneer het kitten na de laatste vaccinatie weer helemaal de oude is, want soms kunnen kittens zich niet zo lekker voelen na de vaccinatie.
Ze zijn bij het verhuizen volledig gevaccineerd en ontwormd volgens schema en in het bezit van een chip wat allemaal is vastgelegd in hun EU-Paspoort.
Ze krijgen allemaal 1 maand verzekering mee van PetPlan tegen ziektekosten tijdens de verhuizing en de eerste maand wennen bij de nieuwe eigenaar. Wij kunnen indien gewenst ook de verzekering van PetPlan aanbieden voor een jaar met 30% korting.
Wij raden altijd aan om binnen 5 dagen na het verhuizen het kitten te laten onderzoeken door je eigen dierenarts, dit is niet alleen een goede oefening maar het is ook een stukje zekerheid voor jezelf dat het kitten helemaal gezond is.

Ze krijgen mee:

•  Koop Contract
•  Stamboom
•  Eigendomsbewijs
•  Eu-paspoort
•  Een maand verzekering tegen ziektekosten via Petplan
•  En een uitgebreid verrassingspakket met oa. voer voor de eerste periode

Eén of twee kittens?

Wij krijgen vaak aanvragen van mensen die graag één kitten van ons willen adopteren. Wij willen bijdeze aangeven dat wij géén kitten willen plaatsen in een huis zonder andere kat. Dit is niet met de rede dat wij er graag twee kittens willen verkopen want een kitten ergens anders of een kat van niet al te oude leeftijd die er al is zal ook voldoen aan de rede dat wij geen kitten willen plaatsen als enige kitten in huis. Omdat het welzijn van onze kittens voorop staat plaatsen wij dus géén kittens bij mensen zonder een andere kat. De redenen hiervoor hebben wij hieronder beschreven om dit zo duidelijk mogelijk uit te leggen.

Sociale dieren

Katten zijn van nature hele sociale dieren. Onderzoek heeft uitgewezen dan wanneer er voldoende voedsel is katten de voorkeur geven aan het leven in een groep. Dit betekend helaas niet dat alle katten zomaar met elkaar samenleven, katten die dit niet gewend zijn (die bv. altijd alleen gehouden zijn) of katten die geen familie zijn van elkaar zijn, zijn daarom soms juist liever alleen.

Wanneer je een kitten alleen in huis haalt is dit voor hem of haar heel onnatuurlijk, ze blijven normaal minstens vier maanden bij de moeder en hij en zijn broertjes en zusjes zullen slechts korte periodes door haar alleen worden gelaten wanneer zij op “jacht” gaat. Wanneer een kitten alleen zou moeten overleven in de natuur zou hij dus kansloos zijn! Sommige kittens kennen net als honden wel degelijk verlatingsangst. Zij gaan dan natuurlijk niet blaffen maar ontwikkelen bijvoorbeeld buikklachten of onzindelijkheid, iets waar je als eigenaar echt niet op zit te wachten.

Verveeld of eenzaam?

Hoe merk je aan je kitten dat hij zich verveeld of alleen voelt? Sommige kittens gaan extra veel aandacht vragen, denk bijvoorbeeld aan in je broek klimmen, extra bijten tijdens het spelen of andere negatieve aandacht vragen. Andere kittens worden juist futloos en slapen veel of gaan probleemgedrag vertonen zoals slopen om toch hun energie kwijt te kunnen, bijvoorbeeld krabben aan meubels, plassen in huis. Spelen met een soortgenootje is daarom heel belangrijk. Een kat is immers een roofdier dat normaal een groot deel van de tijd bezig is met jagen, wanneer hij bijvoorbeeld binnen wordt gehouden en geen toegang heeft tot een afgesloten tuin zal je hier extra veel tijd in moeten investeren! Gelukkig is er momenteel veel verkrijgbaar om je kitten hierbij te helpen. En wij als Cattery zullen ook altijd klaar voor jullie staan met tips.

10 redenen om te kiezen voor twee kittens

  • Één kitten kan zich eenzaam gaan voelen, ook wanneer jij op vakantie gaat en er iemand komt voeren etc.
  • Één kitten kan een kat op hoge leeftijd terroriseren en compleet gek maken vanwege het leeftijdsverschil en het energiegehalte van het kitten
  • Twee kittens leren van elkaar en zetten elkaar op hun plek wanneer nodig
  • Ze helpen elkaar hun energie kwijt te kunnen, samen rennen, racen, stoeien noem maar op
  • Minder gedragsproblemen met twee kittens doordat ze van elkaar leren
  • Minder kieskeurig met hun voeding; wat de ander eet wil ik ook!
  • Ze hebben altijd een slaap- en knuffelmaatje, ook wanneer jij zelf niet thuis bent
  • Ze hebben beiden een vriend voor het leven om alles mee te delen
  • Twee kittens samen zijn ook nog eens geweldig leuk om naar te kijken!