Ons kittenbeleid

We vragen u vriendelijk om ons kittenbeleid grondig na te lezen alvorens interesse te tonen in één van onze kittens. U vindt hier informatie omtrent het reserveren/kopen van een kitten en over wat wij belangrijk vinden wat betreft het aankomende nieuwe huisje van onze kittens.

Wij werken met een verkoopcontract. Het contract biedt u als koper o.a. de garantie dat u een raszuivere en gezonde Devon Rex of Savannah aankoopt, voorzien van een Europees paspoort en stamboom, helemaal in orde met alle vaccins, ontworming, chip en dergelijke. Het geeft ons als verkoper ook de zekerheid dat onze kittens in een warm mandje terecht komen.

Onze kittens groeien op in de woonkamer in een speciale afgezette kittenren met werpkist. Als de kittens groot genoeg zijn wordt de werpkist vervangen voor een fijne grote mand en als dan ze oud genoeg zijn mogen ze, net als al onze katten, vrij door het hele huis. Doordat de kittens in de woonkamer opgroeien raken ze gewend aan alles wat bij het dagelijks leven hoort, zoals de tv, onze kinderen en alle geluiden die daarbij horen, een hond, stofzuiger, visite etc.

” Wij doen er alles aan om onze kittens zo goed gesocialiseerd mogelijk over te brengen aan hun nieuwe huisje en zijn of haar nieuwe eigenaren.” 

Voordat u een Savannah kitten aanschaft, verdiep u eerst goed in de Savannah en welke generatie het beste bij u zou passen en wij kunnen U hierin natuurlijk advies geven.

Wachtlijst

Wij werken met een wachtlijst voor onze kittens.

Wij plaatsen alleen mensen op de wachtlijst als wij daar een goed gevoel bij hebben.
We nodigen U graag uit voor een kraambezoek als de kittens zo’n 4-6 weken oud zijn en tijdens dit bezoek kijken we of er een wederzijdse klik is.

“Wanneer wij zelf een kitten uit een nestje willen houden, hebben wij natuurlijk recht op de eerste keus.”

We bekijken regelmatig wie er nog op de wachtlijst wil (blijven) staan.

Kitten reserveren

Als de kittens geboren zijn brengen wij de mensen op de wachtlijst hiervan op de hoogte. We maken dan, in volgorde van de wachtlijst, een afspraak om de kittens te komen bekijken.

Wij houden ons te allen tijde het recht om de koop te annuleren en te weigeren als wij er geen goed gevoel bij hebben.
Wij hechten er grote waarde aan dat onze kittens een blijvend thuis geboden krijgen en dat de kittens in hun nieuwe huis minstens net zo liefdevol en goed verzorgd worden, als dat ze bij ons gewend waren. Mochten wij hierover twijfels hebben of over de intentie van de nieuwe eigenaar of als blijkt dat de nieuwe eigenaar het kitten koopt uit naam van iemand anders, dan gaat de koop niet door.

“Wij laten onze kittens niet verhuizen naar mensen die hun katten buiten (Buiten de tuin) los laten lopen, uiteraard is een afgeschermde tuin zoals wij dat zelf ook hebben een fijne oplossing. De Devon Rex heeft bv. doorgaans ook niet voldoende vacht om zich buiten goed warm te houden en daarnaast vinden wij de veiligheid van onze kittens erg belangrijk.”

Mocht u tijdens of na het bezoek besluiten een kitten van ons te willen adopteren kunt u een optie nemen op het kitten.
De termijn van optie wordt in overleg bepaald. Tijdens deze termijn kun je nog eens rustig nadenken voor je definitief beslist.
Wij vinden het belangrijk dat de aanschaf van onze kittens een weloverwogen keuze is. Mocht u besluiten een kitten te adopteren vragen wij een aanbetaling wat ten mindering komt van het aankoopbedrag en het kitten is dan gereserveerd.

De aanbetaling wordt niet terugbetaald als u na de reservering, om wat voor reden dan ook, van de koop afziet.
Het resterende bedrag dient te worden voldaan bij de overdracht van het kitten aan de nieuwe eigenaar.
Totdat de aanbetaling ontvangen is blijft de status van het kitten in optie en is de koop niet definitief.
Zodra de aanbetaling ontvangen is, is de koop definitief en is het kitten voor u gereserveerd en kan dus niet meer gereserveerd worden voor een andere geïnteresseerde.

Indien wij het kitten, om wat voor reden dan ook, niet kunnen plaatsen, wordt de aanbetaling uiteraard wel terugbetaald. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ziekte of overlijden van het kitten.

Kitten bezoeken

Tijdens de eerste weken is een kitten heel kwetsbaar en vatbaar voor ziektes van buitenaf, we willen hierin dan ook geen risico’s nemen en ontvangen pas vanaf 4 – 6 weken bezoek.

Tijdens deze eerste 4 weken is het echter wel reeds mogelijk om een optie te nemen op één van onze kittens, hier geldt weer dat de eerste van de wachtlijst als eerste een optie mag nemen om het voor iedereen zo eerlijk mogelijk te maken wijken wij ook niet van de lijst af.

Wij plaatsen dagelijks foto’s en filmpjes van onze kittens op de Facebook pagina, zo kunt u uw kitten makkelijk volgen.

LET OP = Bij kitten bezoek vragen wij met aandrang om GEEN andere catteries te bezoeken op dezelfde dag. U kan immers, zonder het zelf te weten, op deze manier een virus of ziekte binnenbrengen met alle gevolgen van dien voor onze kwetsbare kittens.

Na de reservering

Indien je een kitten hebt gereserveerd zullen wij u regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkeling van uw kitten door middel van foto’s en video’s via Whatsapp, Messenger of E-mail.

U bent natuurlijk van harte welkom (op afspraak) om in de tussentijd langs te komen wanneer het kitten nog niet oud genoeg is om te mogen verhuizen, zo kunt u tussendoor altijd even fijn komen knuffelen.

De verhuizing

Als het kitten minimaal 13 weken oud is mag het verhuizen. Wij zullen dan samen met de nieuwe eigenaren afspreken hoe de overdracht zal zijn. Eventueel kan het kitten gebracht worden naar de nieuwe eigenaar.
Het kitten is dan volledig ingeënt, gechipt, meerdere keren ontwormd en ontvlood.

Het kitten krijgt:

  • Een stamboom met eigendomsbewijs (Na de Sterilisatie/Castratie)
  • Een Europees paspoort
  • Een verkoopcontract
  • Een uitgebreid kittenpakket met oa. voer voor de eerste periode
  • Een maand verzekering bij petplan, eventueel kunnen wij de verzekering ook voor een jaar lang aanbieden met 30% korting

Na de verhuizing

Ook na de verhuizing blijven wij graag op de hoogte van het welzijn van onze kittens. Wij vinden het dan ook geweldig als we zo nu en dan foto’s en video’s toegestuurd krijgen.
Bij eventuele vragen en/of problemen willen wij u graag helpen en samen naar een oplossing zoeken, omdat wij onze verantwoordelijkheid als fokker hierin willen nemen.

Ondanks dat wij het nieuwe personeel voor onze kittens zorgvuldig uitzoeken, begrijpen wij dat er in uitzonderingsgevallen een crisissituatie kan ontstaan met welke achtergrond dan ook. Wij verwachten dan wel dat wij de eerste zijn die worden ingelicht en eventueel ook de mogelijkheid krijgen de kat terug te nemen als een kat uit onze cattery mogelijk herplaatst moet worden, ook willen wij altijd meehelpen zoeken naar een nieuw geschikt huisje.